Екскаватор JCB 330: Технічні характеристики

экскаватор JCB 330

Гусеничний екскаватор «JCB 330» – потужний повноповоротний агрегат, обладнаний дизельним двигуном та ковшем місткістю 1,85 м³. Це важка будівельна спецтехніка, яку можна використовувати для роботи навіть у найскладніших умовах – на болотистих та слабких основах, похилих поверхнях, для переміщення ґрунту на глибині.

Основні переваги обладнання

Комплектація 6-циліндровим двигуном марки Isuzu AH-6HK1X або Dieselmax. Ці ДВЗ відрізняються не лише підвищеними потужнісними характеристиками – 210-251 кВт, а й забезпечують економічну витрату палива – 14-18 літрів на годину.

Важливо. При ємності бака 518 літрів і такому рівні паливного споживання екскаватор може працювати безперервно протягом 28 годин.

Покращена кабіна водія – з великим круговим оглядом, зручним кріслом, що регулюється, і системою опалення, обладнаною опцією, що запобігає запотіванню скла. Працювати на такому екскаваторі не лише комфортно, а й безпечно. Оператор, який у ньому, може повністю контролювати весь процес – стежити за рухом стріли, станом правої гусениці, здійснювати максимально точне маневрування.

Простий технічний сервіс. Цей гусеничний екскаватор оснащений електронною системою діагностики та має збільшений сервісний інтервал. Змащувати рукоятку та стрілу такого обладнання потрібно не частіше одного разу на 40-42 дні, а міняти масло – лише через 5000 годин роботи. Всі його основні технічні вузли, точки мастила та фільтри розміщуються у швидкодоступній області. Щоб підібратися до них для обробки та заміни деталей, не потрібно багато часу.

Високий рівень міцності та надійності. Екскаватор JCB 330 обладнаний сталевою рамою, стійкою до механічних пошкоджень та ударів. Вона має х-подібну конфігурацію, що забезпечує структурну жорсткість та захист від деформацій. На нижній частині ходової системи екскаватора розташовується цілісна захисна пластина. Погон платформи має конструкцію, що перешкоджає роз’єднанню вузлів при великому куті нахилу.

Важливо. Всі ударні та циклічні навантаження в JCB 330 компенсуються за рахунок гусеничної платформи.

JCB JS 330

Технічні параметри та габарити спецтранспорту

Вага екскаватора варіюється в межах 32-33,3 тонни (залежно від комплектації), а швидкість пересування досягає 5 км/год. Розміри обладнання – 11,05 х 3,1 х 3,2-3,5 метрів, при підрахунку ширини по гусеницях, а висоти – по кабіні.

Основні технічні характеристики:

  • максимальна глибина копання – 17,5 м, радіус – 21,65 м;
  • гранична сила тяги – 244 кН;
  • зусилля відриву – 19 500 кгс (на ковші) та 20 000 кгс (на рукояті);
  • висота вивантаження ґрунту – 13 321 м;
  • колія – 2,6 м;
  • дорожній просвіт – 0,5 м;
  • колісна база – 3,9 м.

Відмінною характеристикою цього обладнання є його подовжена ходова частина. Стандартний обсяг ковша дозволяє використовувати таку техніку для проведення оперативних робіт, що потребують високої швидкості та швидкого виконання. На екскаваторі з такими характеристиками можна швидко та безпечно долати підйоми з нахилом до 35 градусів.

екскаватор JCB JS 330

Інтелектуальна система контролю

Екскаватор оснащений «розумною» системою контролю «AMS», що збирає інформацію про стан техніки та її робочі процеси. Частиною цих даних може скористатися оператор машини. Решта інформації зберігається на бортовому ЕОМ.

Система може працювати у 4 режимах:

  • економічний – гідравліка працює на 95% потужності, а силовий агрегат – на 80%;
  • підйом – потужність гідравлічної системи знижується до 68%, а двигуна – до 55%;
  • автоматичний – всі механізми функціонують на 100%;
  • точність – потужнісні характеристики двигуна знижуються до 55%, а гідравліки – до 90%.

Режим функціонування екскаватора водій вибирає самостійно, спираючись на поточні умови роботи і завдання, що стоять перед ним. Використовуючи таку систему, можна досягти максимальної продуктивності обладнання в абсолютно різних умовах експлуатації.

Цікаво знати. Хоча й вважається, що екскаватор «JCB 330» має багато аналогів, але серед них немає абсолютно ідентичних моделей. Кожен з таких пристроїв поступається тому, що розглядається в тих чи інших технічних характеристиках. Тому назвати їх реальними аналогами не можна. Порівняйте самі – «Hitachi ZX330», «Komatsu PC220», «Hyundai R330».

Навісне обладнання

На JCB 330 можна встановити кілька видів стріл (монострілу, Т.А.В, МЕ), ківш об’ємом від 0,85 до 1,845 м³, пелюсткові захвати, газонокосарки, щітки та фрези для дорожніх робіт, розпушувачі. Також як навісне обладнання, що застосовується для оснащення цього екскаватора, часто використовують роторні головки, снігові відвали, бурові установки та гідравлічні пристрої – віброзанурювачі, ножиці, молоти. Навісне обладнання для JCB різноманітне та розширює функціональні можливості.

Вартість покупки та оренди

Купівля абсолютно нового обладнання коштуватиме вам в середньому 2 588 600 грн., а придбання вживаної техніки – від 739 858 до 2 218 800 (залежно від року випуску). Що стосується прокату, то оренда екскаватора JCB 330 коштує приблизно 800 грн. за зміну. Ця ціна може коливатися у більшу чи меншу сторону залежно від тривалості найму, використовуваних комплектуючих, витрат на ПММ та транспортування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Меню